Porescreen SPF40 – sjajni novitet koji štiti od sunca i proširenih pora!

Bez obzira na godišnje doba, boravimo li vani ili u zatvorenom prostoru, UV zrakama ne možemo pobjeći. Iako golim okom nevidljive, značajno oštećuju kožu. Neumjereno izlaganje suncu uzrokuje fotostarenje čije su ključne naznake proširene pore, fine linije i bore, pigmentacije, crvenilo i opušten tonus.

Jasno nam je da je zaštita od sunca must have u njezi lica, ali u današnje doba ne zadovoljavamo se samo time – od svojih zaštitnih krema želimo više.

Posljednja inovacija iz Dermalogice Porescreen SPF40 jedan je od takvih multitasking proizvoda. Ova krema s visokim zaštitnim faktorom ‘blura’ ten te, poput primera, smanjuje vidljivost pora, a daškom pigmenta koži daje blistavost.

 

 

 

Povezanost pora i UV zračenja

Učestalo i dugotrajno izlaganje suncu jedan je od rizičnih faktora za pojavu proširenih pora. U ovom su slučaju glavni krivac UVA zrake koje prodiru duboko u dermis te razaraju kolagenska i elastinska vlakna koja okružuju pore, a upravo su kolagen i elastin odgovorni za čvrstoću i elastičnost kože. Smanjenjem elastičnosti pore postaju uočljivije pa je UV zaštita (uključujući izbjegavanje sunčeva zračenja, zaštitnu odjeću, sunčane naočale te korištenje krema s visokim SPF-om) ključna u prevenciji proširenih pora kao i ostalih znakova fotostarenja.

 

 

 

Što se krije u tubici Porescreen SPF40?

Visoku UV zaštitu Porescreen SPF40 duguje većim česticama cinkova oksida (ne-nano oblik), a zahvaljujući inovativnoj formulaciji ne ostavlja bijeli trag kao tipični proizvodi s mineralnim SPF-om. Cinkov oksid na koži stvara nepropusni sloj koji reflektira i raspršuje štetno UV zračenje.

Formula bogata antioksidansima s 2% niacinamida (vitamina B5) učinkovito regulira lučenje sebuma, često povezano s veličinom pora. Uz to, jača barijeru čime smanjuje transepidermalni gubitak vode (TEWL) te pridonosi održavanju optimalne razine hidratacije.

Mješavina zelenih mikroalgi, skvalena i vitamina E stvara blur-efekt poput primera koji zaglađuje kožu i smanjuje vidljivost pora. Dašak inkapsuliranog pigmenta poboljšava ten i daje blistavost.

 

 

Porescreen SPF40 pogodan je za sve tipove kože, naročito one s proširenim porama, pojačanom proizvodnjom sebuma te neujednačene teksture. Iako je toplina sunčevih zraka ugodna, ne treba zaboraviti da ona uzrokuje strukturna oštećenja kože. Kako bismo sačuvali njenu mladolikost i zdravlje, upotrebu zaštitnog faktora savjetujemo 365 dana u godini. Završite jutarnju rutinu njege lica nanošenjem Porescreena SPF40, obnavljajte ga tijekom dana i uživajte u toplim ljetnim mjesecima!

Povratak na blog